Recensie Hugh Jackman: The Man. The Music. The Show.

Hugh | RDC Blog
9/10

Hugh Jackman hield op zondag 12 mei halt in het Antwerpse Sportpaleis. Hier bracht hij met zijn nieuwe wereldtournee “The Man. The Music. The Show”, de beste nummers uit zijn musicalrepertoire. Hits van The Greatest Showman, Les Misérables, The Music Man, Caroussel en Dear Evan Hansen passeerden de revue.

“Ladies and gents this is the moment you’ve waited for.” Dé iconische openingszin van “The Greatest Showman”. Tevens ook de opening van dit concert. Geschreeuw en applaus te horen vanuit de hele zaal. En ja, het was het moment waar we vol spanning naar uitkeken. Hugh Jackman met zijn wereldtournee in het Sportpaleis. De opening beloofde veel, en de beloftes werden alleen maar vervult. Net na de opening bracht hij een ander nummer uit The Greatest Showman: Come Alive. Als hij het publiek niet wakker kreeg met de opening, was iedereen nu zeker en vast klaarwakker. Ook tijdens een nummer uit Beauty & The Beast, Gaston, was iedereen alert en aan het genieten van Hugh zijn capaciteiten. 

Wolverine

"For all the Wolverine fans, this is going to be a long night ..."

En daar kan ik inkomen. Het ene musicalhoogtepunt na het andere passeerde de revue. Tijdens de ode aan zijn vrouw, I’ve Been Everywhere, kwamen de lichtjes naar boven en kreeg hij even de volledige zaal stil. Ook bij het volgende nummer, You Will Be Found uit Dear Evan Hansen, bleven de lichtjes zichtbaar en het publiek muisstil. Vooral wanneer de Antwerpse Universiteit Hugh op het podium vergezelde en het refrein meezong, zorgde dit voor kippenvel tot op het bot. Op een positieve manier.

Het ene hoogtepunt na het andere. Want daar is Jenna-Lee James. Ze zingt het wereldberoemde This Is Me. En ja, Jenna-Lee. We hebben je gezien. En gehoord. Wat een KLOK van een stem! Ze krijgt de hele zaal mee met dit nummer en krijgt na haar performance een oorverdovend applaus. Terecht.

Dan is het tijd voor de medley van Les Misérables. Deze begon met een solo van Kayleigh McKnight. Zij zong “I Dreamed A Dream”, en we begaven ons eventjes in een droom. Met haar prachtige en sterke stem, vergaten we dat we in het Sportpaleis zaten. We voelden ons eerder in een magische musicalwereld.

A million dreams are keeping me awake ...

Tijd voor het tweede deel van het concert. Dit opende met een spetterende medley van Peter Allen nummers, gevolgd door een bombastisch tapdans nummer. Op Thunderstruck van AC/DC. Hiermee wou Hugh de boodschap overbrengen dat dansen niet voor een “sissy” is, maar ook op “stoere” muziek kan. Loved it. En dan was het tijd voor een moment, dat voor mij persoonlijk één van de hoogtepunten was: A Million Dreams. Een prachtig nummer uit The Greatest Showman, dat live prachtig werd gebracht door Hugh met ondersteuning van Jenna-Lee en Kayleigh. Heel het publiek zong uit volle borst mee.

Een ander prachtig moment was de versie van Over The Rainbow. Dit werd samen gezongen met een Aboriginal Band. De volledige zaal was muisstil en erna was een oorverdovend applaus te horen.

Hugh kondigt het einde aan met From Now On, het eindlied uit The Greatest Showman, waar ook heel de zaal meezingt. Als afsluiter horen we Hugh zijn versie van  Once Before I Go.

 

Hugh

Het is moeilijk van dit concert iets negatiefs te zeggen. Hugh Jackman speelt niet “The Greatest Showman”. Verre van. Hugh Jackman is The Greatest Showman!  Zijn zang is niet te vergelijken met de beste Broadwayacteurs, maar is ook van een hoog niveau. Een fantastische avond, die we niet snel zullen vergeten. 

Wil je graag was sfeerimpressies opsnuiven van het concert? Bekijk dan snel mijn vlog!

Deel dit bericht op sociale media:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *